Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-05@20:43:21 GMT

بپذیریم در گسترش زبان فارسی در جهان کوتاهی کرده‌ایم

تاریخ انتشار: ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۰۳۱۳۶۷

بپذیریم در گسترش زبان فارسی در جهان کوتاهی کرده‌ایم

به گزارش خبرنگار مهر، غلامرضا منتظری، نماینده مردم گرگان و آق قلا و نایب رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس هنگام بازدید از نمایشگاه بین المللی کتاب تهران گفت: زبان فارسی زبان مادری و بزرگترین میراث فکری و فرهنگی ما محسوب می‌شود و باید بپذیریم در گسترش این زبان کوتاهی کردیم.

وی با بیان اینکه گسترش زبان فارسی می‌تواند فرهنگ ایران را در جهان گسترش دهد، ادامه داد: زبان فارسی زبان مادری و بزرگترین میراث فکری و فرهنگی و مهمترین عامل انتقال معارف ما محسوب می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

منتظری با بیان اینکه زبان فارسی، زبانی شیرین و جذاب است، گفت: این جذابیت را در ادبیات کهن و معاصر و آثاری همچون بوستان، گلستان و منظومه‌های عطار می‌بینیم و ضرورت گسترش این زبان در جهان بر کسی پوشیده نیست. بنیادهایی مانند بنیاد سعدی باید تصویر روشنی از قلمروی فعالیت‌های خود در عرصه ملی و بین‌المللی را توسط رسانه ملی به مردم کشور نشان دهند، بنابراین، نیازمند یک برنامه رسانه‌ای منسجم برای معرفی این بنیادها هستیم تا مردم آنها را ببینند و با مجموعه فعالیت‌های آنها آشنا شوند.

وی افزود: راه دوم؛ استفاده از ظرفیت آموزش و پرورش است که می‌توان هماهنگ کرد تا معلمان در ساعات فراغت بنیادهایی چون بنیاد سعدی را به جوانان بشناسانند. همچنین ارائه گزارش تصویری و مکتوب برای ریاست مجلس و کمیسیون فرهنگی که قطعاً این روش بسیار در در جهت حمایت از این بنیادها تأثیر گذار است.

نایب رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس یکی دیگر راهکارهای شناساندن بنیاد سعدی را ارتباط و مکاتبه با وزارت ارتباطات برای شناسایی فعالان فضای مجازی، نرم‌افزارها، وب‌گاه‌ها و بخش خصوصی عنوان کرد و افزود: بعضی از فعالان فضای مجازی نقش مهم و تعیین کننده‌ای در این فضا دارند و اگر از مجموعه فعالیت‌های بنیاد سعدی مطلع شوند، با افتخار این کار را انجام می‌دهند.

این نماینده مجلس با اشاره به نقش تعیین کننده رایزنی‌های فرهنگی در خارج از کشور برای گسترش زبان فارسی، گفت:: معتقدم در آغاز باید این بنیاد را مسئولان فرهنگی یا آموزش و پرورش بشناسند و بعد زبان فارسی را در خارج از کشور گسترش دهیم.

کد خبر 5493271 محمد آسیابانی

منبع: مهر

کلیدواژه: سی وسومین نمایشگاه کتاب تهران غلامرضا منتظری بنیاد سعدی آموزش زبان فارسی سی وسومین نمایشگاه کتاب تهران نمایشگاه کتاب تهران کتاب و کتابخوانی نمایشگاه بین المللی کتاب تهران علی رمضانی یاسر احمدوند معرفی کتاب نهاد کتابخانه های عمومی کشور وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان دفاع مقدس تازه های نشر مصطفی رحماندوست زبان فارسی بنیاد سعدی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۳۱۳۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزئیات جریمه قطعی بدحجابی از زبان عضو کمیسیون ویژه لایحه عفاف و حجاب

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، محمدتقی نقدعلی، عضو هیئت رئیسه کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی، درباره نحوه برخورد با افراد بی‌حجاب طبق لایحه عفاف و حجاب گفت: در لایحه عفاف و حجاب که اگر مورد تایید نهایی شورای نگهبان قرار بگیرد مرحله اول را در قالب یک تذکر پیامکی با یک جریمه معلق قرار دادیم و در مرحله بعد اگر طرف اصرار بر کشف حجاب داشت جریمه قطعی خواهد شد و در مرحله سوم پروسه قضایی را تعریف کردیم.

وی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: ماده ۶۳۸ قانون فعلی بی‌حجابی را جرم‌انگاری کرده است و جرم هم علی‌القاعده جرم مشهود است و نیروهای انتظامی طبق آن عمل می‌کنند.

عضو هیئت رئیسه کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس افزود: اگر لایحه به مجلس بیاید وضعیت از نظر کیفیت برخورد تعدیل می‌شود.

نقدعلی اظهار کرد: تشکیل ستاد حجاب از تکالیف مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی است و سال‌های سال است که تشکیل ستاد حجاب تکلیف شده است و مطابق آن پیش می‌روند.

وی گفت: کارکرد ستاد حجاب این است که دستگاه‌ها را جمع می‌کند و تکالیف اجرایی و عملیاتی کردن مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی را تدوین می‌کند.

۲۷۲۱۸

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902916

دیگر خبرها

  • جایزه نوبل ادبی باید به فردوسی تعلق می‌گرفت
  • از پاسداشت زبان فارسی تا تجلیل از فعالان و کنشگران حوزه میراث‌ فرهنگی
  • برنامه‌های هفته میراث‌فرهنگی؛ از پاسداشت زبان فارسی تا تجلیل از کنشگران فرهنگی
  • تشریح برنامه‌های هفته میراث‌/ پاسداشت زبان فارسی وتجلیل از فعالان
  • ایران در ارمنستان چگونه معرفی می‌شود؟
  • ایران هراسی در مقابل آموزش زبان فارسی و تبلیغ سفر به ایران
  • جزئیات جریمه قطعی بدحجابی از زبان عضو کمیسیون ویژه لایحه عفاف و حجاب
  • ببینید | ادبیات فارسی بر قله جهان
  • ادبیات فارسی بر قله جهان + فیلم
  • آیا حذف زبان فارسی در افغانستان ممکن است؟