Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-06@02:58:33 GMT

فارسی‌آموزان را به حال خود رها نکنیم

تاریخ انتشار: ۸ اسفند ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۴۷۳۵۵۰

فارسی‌آموزان را به حال خود رها نکنیم

رئیس بنیاد سعدی در اختتامیه هشتمین «گردهمایی سالانه موسسه های فعال در آموزش زبان فارسی» ضمن بیان این‌که باید کمک کنیم تا نسل آینده جدای از سرزمین مادری و پدری خود بار نیایند، گفت: باید ارتباط با فارسی‌آموزان را مهم بدانیم و او را به حال خود رها نکنیم.

به گزارش ایسنا و به نقل از روابط عمومی بنیاد سعدی، غلامعلی حداد عادل، رئیس بنیاد سعدی در پایان هشتمین «گردهمایی سالانه مؤسسه‌های فعال در زمینه آموزش زبان فارسی در جهان» که با همکاری بنیاد سعدی و وزارت امور خارجه شامگاه یکشنبه(هشتم اسفندماه ۱۴۰۰) در دانشکده روابط بین‌الملل وزارت امور خارجه برگزار شد، بیان کرد: در ۱۰ سال گذشته ما دستاوردهای خوبی داشته‌ایم اگر چه وقتی به مقصد نگاه می‌کنیم هنوز خیلی دور هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وضع ما شبیه کوهنوردی است که از دشت فاصله گرفته اما با قله هم فاصله زیادی دارد ولی در این مدار دستاوردی که داریم و تجربه‌ای که اندوختیم ما را به ادامه راه تشویق می‌کند.

او همچنین خاطرنشان کرد: با وجود مشکلات اقتصادی به ویژه مشکلات ارزی که دست و بال ما را در داخل و خارج کشور بسته، اما اگر عشق باشد بر همه مشکلات می‌شود غلبه کرد، کمااینکه در این سال‌های سخت آن را تجربه کردیم.

رئیس بنیاد سعدی با تاکید بر این‌که جوهر و روح مدیریت هماهنگی و همکاری است، تصریح کرد: این مساله مانند کارخانه خودروسازی است که هر قطعه‌ای در یک سالن ساخته می‌شود، اما هنر مدیر کارخانه این است که این قطعات را سرهم کند و این قطعات سوار شده و با هم جور باشد که نهایتاً به هدفی می‌رسیم. اداره کشور به صورت کلان نیز همین گونه است؛ حکومت خوب آن است که همه به طور هم‌افزا در کنار هم کار کنند. در آموزش زبان نیز این‌گونه است، هر کسی باید به موقع وارد این عرصه شود و نقش خود را ایفا کند.

او با اشاره به نقش وزارت امور خارجه در توسعه آموزش زبان فارسی در جهان تاکید کرد: این وزارتخانه خیلی نقش مهمی دارد و در دوسوم کشورهای جهان سفرا هستند که کار رایزن های فرهنگی را انجام می‌دهند و مخاطب بنیاد سعدی هستند و می‌توانند در گسترش زبان فارسی نقش مهمی ایفا کنند. علاوه‌بر این وزارت خارجه در تسهیل سفرها می‌تواند موثر باشد که اگر موانعی نیز وجود دارد، وظیفه ما این است که این موانع را بشناسیم. قطعاً وقتی مشکل درست تعریف شود و راه‌حلی برای آن پیدا شود، وزارت خارجه نیز کمک خواهد کرد.

رئیس بنیاد سعدی افزود: اگر در کار آموزش زبان در صدور روادید مشکلی وجود دارد به این دلیل است که وزارتخانه برای کسانی که می‌خواهند زبان بیاموزند قواعد خاصی دارد که اگر ما پیشنهاد کنیم حل خواهد شد و وظیفه ما نیز این است.

حداد عادل افزود: موضوع دیگر ایرانیان خارج از کشور هستند که نمی‌توانیم بدون پایمردی به معنای میانجیگری وزارت خارجه با ایرانیان کار کنیم. خوشحالم که در دولت آقای رئیسی شورای عالی ایرانیان تشکیل شد و به بنیاد سعدی نیز نقشی واگذار شد و می‌توانیم در تعامل با وزارت خارجه تا حدی کمک کنیم تا نسل آینده جدای از سرزمین مادری و پدری خود بار نیاید.

او همچنین بیان کرد: یکی از کمک‌های وزارت ارشاد نیز کمک برای چاپ کتاب است چرا که اگر کتاب چاپ نکنیم مدارس ما تعطیل خواهد شد. همچنین وزارت آموزش و پرورش می‌تواند مدارس خود را در اختیار ما بگذارد که خارجیان بیایند در روزهای تعطیل در آن‌جا فارسی یاد بگیرند و وزارت علوم نیز می‌تواند همکاری بیشتری در این حوزه داشته باشد و متاسفیم از اینکه ۴۰ کشوری که در آن‌ها کرسی زبان فارسی داشتیم اکنون به ۶ کشور تقلیل یافته است.

رئیس بنیاد سعدی با اشاره به این‌که زبان‌آموزی اصل است، بیان کرد: ما مردم ایران به دلیل این‌که ۲۵۰۰ سال در حکومت استبدادی به سر بردیم هنوز با وجود انقلاب اسلامی تربیت کافی برای کار نداریم و باید یاد بگیریم با یکدیگر کار کنیم و هویت‌مان جمعی شود و هیچ کسی خود را برتر از دیگران نبیند. تلاش همه مسئولان که در اساسنامه هیات امنای بنیاد سعدی عضو هستند این است که گوشه‌ای از کار را بر دوش بگیرند. باید روی آموزش ایرانیان و فرزندان آن‌ها کار شود و برای ایرانیانی که در خارج هستند و زبان فارسی را در ایران یاد گرفته‌اند فراخوانی برای تربیت معلم زبان فارسی بدهیم، چرا که اگر معلم تربیت کنیم و کلاس تشکیل شود آموزش شروع خواهد شد.

او در پایان گفت: باید ارتباط با فارسی‌آموزان را مهم بدانیم و مثلاً در هفته برای کسی که آمده در ایران زبان آموخته و برگشته است، پیام بفرستیم و او را به حال خود رها نکنیم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: رئیس بنیاد سعدی وزارت خارجه آموزش زبان زبان فارسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۷۳۵۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برخورد قانونی با معلم بلاگرها در مدارس دولتی و غیردولتی

معاون وزارت آموزش و پرورش با اشاره به برخورد قانونی با معلم بلاگرها در مدارس دولتی و غیردولتی گفت: وزارت آموزش و پرورش با چند نفر از این افراد، برخورد کرده و از سیستم حذف شده‌اند. - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، حجت‌الاسلام محمدحسین پورثانی؛ معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش با اشاره به اینکه قبل از انقلاب اسلامی، نهاد امور تربیتی وجود داشت و بعد از انقلاب اسلامی به ابتکار شهیدان رجایی و باهنر این نهاد شکل گرفت، اظهار کرد: معاونت پرورشی سال 1363 در وزارت آموزش و پرورش ایجاد اما در سال 1380 حذف شد آن هم با این منطق که معلمان در کلاس درس به جز فعالیت آموزشی باید فعالیت پرورشی و تربیتی داشته باشند.

وی افزود: انتظار اقدامات تربیتی از تمام اجزای آموزش و پرورش، صحیح است اما این موضوع دلیل نمی‌شود که فعالیت‌های پرورشی و تربیتی تعطیل شود، سال 1385 قانون احیای معاونت پرورشی در مجلس به تصویب رسید و تا به امروز با گذشت 18 سال، رهبر انقلاب به عدم رضایت از معاونت پرورشی اشاره دارند.

معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش گفت: از معاونت پرورشی در حوزه مسائل تربیتی این انتظار وجود دارد که فرایند رشد دانش‌آموز را تسهیل کرده و سرعت دهد، سند تحول بنیادین آموزش و پرورش تاکید دارد که دانش‌آموز باید در تمام ساحت‌های تربیتی رشد کند.

فوق‌برنامه‌ها را تعطیل و فعالیت تربیتی جایگزین کنید

پورثانی با اشاره به اینکه اگر مسائل تربیتی حل شود مشکلات آموزشی دانش‌آموزان مرتفع خواهد شد، مطرح کرد: بنده زمانی که  مدیر مدرسه بودم، دانش‌آموزان معدل پایین داشتند و مدرسه برای حل این موضوع کلاس فوق برنامه برگزار می‌کرد اما بنده برای حل مسائل آموزشی، اقدامات تربیتی طراحی کردم، دانش‌آموزان را به اردو بردیم، کلاس ریاضی فوق برنامه را تعطیل و به جای آن فعالیت‌های تربیتی برگزار کردیم و در نهایت معدل مدرسه 4 نمره افزایش یافت. وقتی دانش‌آموز از حضور در مدرسه حس خوشایند داشته باشد و برای رسیدن زنگ آخر لحظه شماری نکند، قطعاً به آموزش علاقه مند می‌شود.

وی با اشاره به برگزاری جشنواره فرهنگی و هنری دانش‌آموزان گفت: دانش‌آموزی دختر از شهر میناب استان هرمزگان در این جشنواره رتبه نخست را کسب کرد، او توانسته بود بدون هیچ کلاسی استعداد شعر را در خود شناسایی کرده و رشد دهد.

معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش درباره اقدامات این معاونت در راستای تبیین دلایل شعار مرگ بر آمریکا و مرگ بر اسرائیل برای دانش‌آموزان عنوان کرد: کنشگری دانش‌آموزان، یکی از نکات مهم در فعالیت‌های پرورشی است و دانش‌آموز را عنصر فعال و موثر می‌دانیم، 50 هزار گروه جهاد تبین دانش‌آموزی داریم و دانش‌آموزان در گروه‌های 5 نفری و 7 نفری، اثر تولید می‌کنند. دانش‌آموزان دختر کتاب بی پرده با حجاب و دانش‌آموزان پسران کتاب یک ون شبهه را مطالعه کرده و تولید اثر می‌کنند.

وی ادامه داد: 300 هزار عنصر فعال در قالب بزرگترین رویداد جهاد تبیین را داریم و معتقدیم فضای دانش‌آموزی نباید به فضای تخصصی تبدیل شود، سرودی دارای اهمیت است که در کلاس درس، از محتوای کتاب درسی و توسط معلم و دانش‌آموزان کلاس، تهیه شود.

برخورد با معلم بلاگرها

پورثانی درباره اقدامات معلم بلاگرها عنوان کرد: دانش‌آموز وسیله نیست بلکه ما وسیله‌ای برای رشد دانش‌آموزان هستیم. معلم بلاگری که برای جمع کردن فالوئر در فضای مجازی، دانش‌آموز را وسیله می‌کند از تربیت هیچ چیزی دریافت نکرده و رسالت اصلی معلم و تربیت را فراموش کرده است.

واکنش آموزش‌وپرورش به اقدامات "معلم بلاگرها"/ فیلمبرداری از دانش‌آموزان در کلاس ممنوع است

وی ادامه داد: در بحث فعالیت معلم بلاگرها باید در در دو حوزه فعالیت کنیم. نخست؛ حوزه سلبی که وزارت آموزش و پرورش با چند نفر از افراد معلم نما به واسطه حکم هیئت رسیدگی به تخلفات اداری، برخورد کرده است و این افراد از سیستم حذف شده‌اند. برخورد با معلم بلاگرها در مدارس دولتی و غیردولتی بوده است و با هر معلمی که شأن معلم یا همان رسالت انبیا را فراموش کند و از دانش‌آموز به عنوان وسیله استفاده کند، برخورد خواهد شد.

معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش بیان کرد: حوزه دوم؛ اقدامات ایجابی یا فرهنگی است، باید دانش‌‌آموزان را نسبت به نقش خود در فضای مجازی آگاه کنیم و در حوزه هوش مصنوعی و سواد رسانه‌ای اطلاعات آنها را افزایش دهیم تا خودشان اجازه ندهند که دستمایه این افراد شوند.

وی درباره نحوه گزینش معلمان مناسب و اینکه در برخی موارد شاهد تنبیه بدنی دانش‌آموزان به دلیل ورود معلمان نامناسب به آموزش و پرورش هستیم، گفت: ورود به آموزش و پرورش باید از طریق دانشگاه فرهنگیان باشد اما در مقطعی از زمان این دانشگاه تضعیف شد همچنین 300 هزار نفر از آموزشیاران نهضت سوادآموزی و افراد حق التدریس با مصوبه مجلس بدون گذراندن یک روز آموزش وارد مدارس شدند. هم اکنون در گزینش جدید، کانون‌های ارزیابی مستقر هستند که افراد را به طور دقیق بررسی می‌کنند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • آموزش و پرورش : با معلم بلاگرها برخورد قانونی می‌شود/ چند نفر از این افراد را از سیستم حذف کرده ایم
  • دیدار رئیس سازمان فرهنگ با معاون وزیر خارجه ارمنستان
  • معاون پرورشی وزارت آموزش و پرورش: دانش‌آموز وسیله نیست/ برخورد قانونی با معلم بلاگرها
  • ایران در ارمنستان چگونه معرفی می‌شود؟
  • برخورد قانونی با معلم بلاگرها در مدارس دولتی و غیردولتی
  • ایران هراسی در مقابل آموزش زبان فارسی و تبلیغ سفر به ایران
  • کتاب آموزش زبان انگلیسی برای مبتدیان
  • ببینید | ادبیات فارسی بر قله جهان
  • جزئیات برنامه‌های آموزش و پرورش برای ارتقای کیفیت نمرات امتحانی از زبان وزیر
  • ادبیات فارسی بر قله جهان + فیلم